/ Carnaval - De Potter Schaijk

Carnaval

Bij De Potter viert men liefst zes dagen Carnaval.Vrijdag Plekkersbal in de grote feesttent. Zaterdag Carnavallen met een live-band, waarbij we ieder jaar op zoek gaan naar een verassende band die in deze omgeving nog niet zo bekend zijn, en in de pauze's een klasse DJ.

Zondag begint men al 9.11 uur binnen te stromen voor "harde  koenk", lekker warm draaien met stevige muziek, een brouwsel van carnavals vereniging Krek Gek, die om omstreek 11.11 uur hun jaarlijkse act opvoeren, met ieder jaar weer als basis Grote Kwats & en veul Schik. Zondag avond staat er ieder jaar weer een Top band op het podium.

Maandag de grote dag van de Optocht, al voor 13.00 uur verzamelen zich vele "buitendorpse gasten in en om de grote feesttent, waar al tijdens de optocht het feest losbarst in een 12 uur non-stop feest, onder begleiding van een Top band en in de pauze's een DJ.

Dinsdag is traditioneel de Gaop merrige op het moesplein heir kan men de de wagens nog een maal aanschouwen voordat ze vernietigd worden, aansluitend is het in de feesttent bij de Potter feest voor groot & klein maar zeker voor KLEIN heeft deze middag voorrang, hiervoor is er een speciaal kinderprogramma.

Dinsdag avond staat er weer een live band op het podium om nog een keer flink "gas" te geven naar het einde.. 

Woensdag is er alle oneven jaren Haring happen & en nakletsen bij De Potter.

Carnaval, en dan met name het Moeslandse Carnaval is niet meer weg te denken in Brabant. In het Moesland zijn meer dan 80 Carnavalsclubs aktief, onder de vlag van Stichting Carnaval de Moeslanden. De mooiste dag van het jaar is in Schaijk en omgeving "Moesmaandag", dan worden vol trots ieder jaar weer de mooiste creatie's vertoond aan het talrijke publiek, individuen, kleine loopgroepen, grote loopgroepen en natuurlijk de praalwagens zijn dan te aanschouwen in een bonte stoet die aan u voorbij trekt.

Na afloop maar natuurlijk ook tijdens deze optocht kunt u genieten van de geweldige sfeer in de carnavalstempel van het Moesland. de feesttent bij Cafe feesterij De Potter.
Kijk voor meer informatie over carnaval in het Moesland eens naar www.moesland.nl en www.deoptocht.nl